Lokaal

In de binnentuin van Rhapsody staat de KolenkitKas, een verbindende plek voor alle bewoners uit de Kolenkitbuurt waar we blijvend deel-diensten en -activiteiten kunnen programmeren. Het KolenkitKas-team neemt deze taak op zich.

The Villy werkt graag samen met de KolenkitKas aan leuke evenementen zoals jam sessies, buurt barbecues en catering opdrachten.

Lijkt het je leuk zelf een borrel/verjaardag te organiseren? Ga naar de website voor meer informatie.

De kolenkitkas

MAQAM

MAQAM is een creatieve ruimte voor buurtbewoners, talenten en creatievelingen. Het programma bestaat uit concerten, presentaties, tentoonstellingen, repetities, workshops en masterclasses. In drie inspirerende ruimtes vinden uiteenlopende dag- en avondprogramma’s plaats. Van fotografie workshops tot en met concerten en van woordkunst-masterclasses tot en met muziekrepetities.

Het woord MAQAM komt voor in het Arabisch, Perzisch en Turks en is een verwijzing naar een muzikale melodieuze modus. Diverse modi vormen een rijk muzikaal palet aan kleuren en structuren met ruimte voor improvisatie en gevoel. Naast de muzikale verwijzing staat MAQAM ook voor positie, locatie en plaats.

In samenwerking met organisatie De Buurt staan er bij ons in de achtertuin twee buurtbankjes. Op een BuurtBankje ontmoet je alle bewoners die een buurt rijk is. Hierdoor leer je de buren kennen, voelen mensen zich meer thuis in de buurt, en kijkt iedereen wat meer naar elkaar om. Het mooie is dat niet alleen bewoners van The Rhapsody, maar ook buurtgenoten van de Kolenkitbuurt en omstreken gebruik kunnen maken van deze bankjes.

Kom jij ook genieten van de gezelligheid van BuurtBankjes? Laten we samen bouwen aan een betrokken en warme buurt en organiseer gezellige koffiemomenten, jouw verjaadagsfeestje of een stoepkrijtwedstrijd. Alles kan en iedereen is welkom!

Buurtbankje

KolenkitKoks

In Amsterdam-West zit veel verborgen talent: vrouwen met veelal een niet-westerse migratie achtergrond die geweldig kunnen koken maar de weg naar de formele arbeidsmarkt niet voldoende kunnen vinden. Stichting Kolenkitkoks leidt deze vrouwen op en leer ze de professionele kneepjes van het vak. Na de training doen ze werkervaring op binnen de stichting, waarbij ze intensief begeleid worden en maandelijks gebruik kunnen maken van het mentorprogramma.

Wij werken samen met de KolenkitKoks tijdens evenementen, maar ook zijn er diverse producten van de koks te koop in onze shop. Wil je de KolenkitKoks zelf inhuren voor een catering klus? Check de website.

De Kolenkitkrant laat zien wat voor leuke initiatieven en ondernemers zich bevinden in de Kolenkitbuurt. Vier keer per jaar wordt er een nieuwe editie uitgebracht, iedere keer met nieuwe verhalen en interviews van mensen en bedrijven in de buurt. Daarnaast worden er praktische zaken in vermeld zoals bestemmingsplannen en vernieuwingen binnen de Kolenkitbuurt. Kom de krant lekker op je gemak lezen onder het genot van een bakkie koffie.

Lijkt het jou leuk om met je onderneming of initiatief in de krant te staan? Stuur dan een mail naar redactie@kolenkit.info of ga naar de website. 

Kolenkitkrant